Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.06.2011 15:11:24 - johana

Hvězdárna, vila Tugendhat, kostnice a další

Pane primátore, podle toho, co čtu o aktivitách v Brně, máte toho rozestavěno a naplánováno dost. Máte nějakou prioritu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2011 17:41:41 - Bc. Roman Onderka, MBA
 Vážený čtenáři,   skutečně toho máme v Brně hodně rozestavěno a ještě více naplánováno a neodpustím si poznámku, jen kdyby bylo více peněz! Je pro mne ale velmi složité říci, co má pro mě jednoznačnou prioritu.
   Ještě asi padesát dní zbývá do ukončení rekonstrukce a přestavby brněnské hvězdárny v rámci projektu „Přírodovědné exploratorium“. V Brně se tak otevře veřejnosti další významná stavba, která se stane ústředním místem nového moderního způsobu vzdělávání v celé ČR. Nepůjde totiž již jen o prezentaci vědních oborů a jejich výsledků, ale o transformaci  Hvězdárny a planetária Brno z „klasické“ ryze astronomické instituce v multivizuální centrum.  Rozsah rekonstrukce a dostavby Hvězdárny a planetária Brno je přitom natolik veliký, že se fakticky jedná o stavbu nové kulturně-vzdělávací instituce, přičemž plocha pro návštěvníky se zvětší na dvojnásobek. V budově je nyní instalováno 46,9 kilometru kabelů zajišťujících přenos dat a dalších 24,5 kilometru rozvodů elektrického proudu.
   Konec letošního roku bude také v očekávání dokončení rekonstrukce vily Tugendhat. Jsem tomu velmi rád, neboť rekonstrukci oddalovaly zejména dlouhé soudní spory a již skutečně nebylo možné déle otálet. Výjimečné prostory, interiér i technické zázemí se dočkají nyní díky finančním prostředkům z EU a MK ČR modernizace a navíc zde vznikne unikátní Studijní a dokumentační centrum. Vila Tugendhat  tak svou  obnovenou premiérou v roce 2012 nabídne návštěvníkům opět původní lesk a atmosféru.
   Zmíněním dvou „velkých“ rekonstrukcí ve městě Brně jsem ani zdaleka nevyčerpal to důležité. Po zpřístupnění brněnského podzemí – Mincmistrovského sklepa a  Labyrintu pod Zelným trhem – zahájilo město Brno v dubnu letošního roku další rekonstrukční práce, tentokráte v kostnici v lokalitě kostela sv. Jakuba. Práce zde by měly být hotovy do devíti měsíců a tak se máme i zde  určitě všichni na co těšit.
Za váš dotaz vám děkuji.  S pozdravem
Bc. Roman Onderka, MBA
primátor města Brna