Mgr. Stanislav Lička

  • R2014
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.09.2014 16:25:34 - Tomik1

Drogy

Jak chcete řešit problematiku drogově závislé mládeže?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.09.2014 13:53:21 - Mgr. Stanislav Lička
  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Na úvod mé odpovědi bych se Vám chtěl omluvit za pozdní reakci na Váš dotaz. bohužel jsem byl mimo ČR.

Dle mého osobního názoru v  rámci preventivního působení na základních a středních školách na území hlavního města Prahy v oblasti protidrogové prevence, je tato forma působení na mládež závislé na drogách nedostačující.

Podle Vašeho dotazu soudím, že problematika drogově závislé mládeže se vztahuje na terciální působení na drogově závislého klienta dle typu závislosti, která se týkají oblasti léčby a následné péče. 

Problematika mládeže závislé na drogách spočívá především v prostředí, kde mládež žije a kde tráví volný čas, jejich zájmy a v některých případech negativním vlivu rodiny a v nedostatku finančních prostředků na sportovní, volnočasové aktivity a pořádání preventivních akcí .      

     V případě mého zvolení budu usilovat o získání dostatečného množství finančních prostředků, které budou určeny nejen pro protidrogové koordinátory, kteří  působí na úřadech městských částí  Praha 1 - 22, dotacemi na základní a střední  školy , převážně pro žáky  druhého stupně základních škol a studentů všech typů středních škol.  Působení  na mládež v tomto věkovém období je rozhodující pro podporu volnočasových aktivit a zdravý životní styl.  Zpřístupnit dostatečné množství sportovních areálů  s nulovým případně symbolickým poplatkem. 

Na všech typech škol prosadit zřízení školního metodika prevence, který bude při dostatečném finančním ohodnocení a poskytnutí  odpovídajícího  počtu hodin k výkonu této funkce.  Převážnou měrou zajišťovat a organizovat akce pro žáky ve spolupráci s protidrogovými organizátory a Městskou policií hl.m.Prahy – útvaru prevence   pravidelné preventivní akce. V případě zjištění  užívání drog jednotlivci  jim poskytnou přímý osobní kontakt se státními  i externími pracovníky.

 Dále zapůsobit  na dostatečný počet městských strážníků, kteří budou působit  preventivně před vstupy do základních a středních škol.