Ing. Jan Skalický

politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • HPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2014 10:18:04 - Motto-motto

starosta

Přijde mi, že nejvíce o post starosty usilují všichni na 5. Zajímalo by mě proč? Teď jsme na 5 bez starosty a nepřijde mi, že by někomu chyběl.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.09.2014 10:39:45 - Ing. Jan Skalický
Trochu nerozumím Vaší otázce. Radnice bez starosty je v přeneseném slova smyslu jako škola bez ředitele nebo loď bez kapitána. Chvíli to nikdo ani nezaregistruje, chvíli to nikomu nevadí, ale příslušný subjekt stojí na místě. Starosta není na radnici proto, aby nosil řetěz. Ze zákona řídí Radu, svolává a řídí Zastupitelstvo a je statutárním orgánem radnice zodpovědným za chod a hospodaření radnice. V systému zastupitelské demokracie je dlouhodobá absence nebo dokonce neobsazení funkce starosty velice závažným problémem, který se v horizontu času určitě projeví i ve funkčnosti a výsledcích radnice Prahy 5. Za sebe mohu řící, že kandiduji proto, abych se stal starostou, nestydím se to říct, protože vím, co je potřeba udělat a vím, jak to udělat. Ale vy rozhodnete.
Ing. Jan Skalický, politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5