Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.09.2014 18:23:37 - jeden-z-nas

váš "nepostačující" příjem z jiného pohledu

. . . například plat premiéra by měl odpovídat platu předsedy Ústavního soudu, plat ministra platu ústavního soudce.“

Nápad se líbí i některým koaličním poslancům. „S tím bych souhlasil,“ říká poslanec ANO Martin Kolovratník. „Další zmrazení je populismus. V kuloárech většina poslanců nadává. Otevřeně říkám, že bych si za práci, kterou tady vykonávám i jako předseda komise, zasloužil víc.“
Doporučení pro Vás, pane poslanče: nestyďte se a nadávejte veřejně - chrání vás přece poslanecká imunita!
Co si o Vašem "nedostačujícím" platu myslí veřejnost, si můžete přečíst na http://zpravy.idnes.cz/diskuse.aspx
ať jste v obraze!

Možné řešení: platy poslanců neodvíjejte od platů soudců, ale od mediánu mezd zaměstnanců!

Nebuďte nenasytní - zkuste třeba vyžít z minimální mzdy, kterou jste odsouhlasili až po dlouhých průtazích !!!

Co si, pane poslanče, myslíte o tomto pohledu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2014 8:30:21 - Ing. Martin Kolovratník
Váš pohled na věc mě mrzí. Snažil jsem se říct to, co se ostatní říct bojí. Po chodbách sněmovny nadávají, že mají platy nízké, že rozhodují o vážných věcech, jezdí po republice a trpí jejich osobní život. A pak voličům do médií s klidnou tváří tvrdí, že  vše je v pohodě a že takový plat stačí.

A jaký je můj osobní názor? Pracuji jako předseda jedné komise, dále jsem místopředsedou výboru a členem dalšího výboru. Nechyběl jsem skoro na žádné schůzi ani zasedání výboru. Každé pondělí jezdím po Pardubickém kraji a pomáhám ve všech oblastech, zdravotnictví, školství, podnikatelé, doprava. V týdnu jsem v Praze, byl jsem zpravodajem několika zákonů, mluvím a vystupuji prakticky na každé schůzi, organizuji všechny procesy voleb, které sněmovna ze zákona provádí. Zkuste se podívat třeba sem:  http://www.psp.cz/eknih/2013ps/rejstrik/jmenny/6211.html

Opravdu se nemám za co stydět. I proto si myslím, že platy poslanců by měly mít nějakou logickou souvislost například s platy soudců a ne být trvale zmrazené. Zároveň bych ale byl na poslance přísnější. Například německý Bundestag má zavedené pokuty, pokud se neúčastní hlasování. V soukromých firmách je zase část platu manažerů spojená s hospodářským výsledkem firmy. A to je podle mne správná cesta, o které bychom měli diskutovat!