MUDr. Jitka Chalánková

  • Prostějov
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.09.2014 13:41:39 - Madalena

"Dohoda státu s církvemi"

Paní Chalánková, neuniknul mi vás projev ve sněmovně na téma "dohoda státu s církvemi". Chci vám připomenout znění české ústavy, kterou byste jako poslankyně měla znát: Hlava první, Článek 2: (1) LID JE ZDROJEM VEŠKERÉ STÁTNÍ MOCI; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní. S církevními restitucemi v této podobě nesouhlasí přes 80% občanů- chcete mi snad namluvit, že v této zemi žije 80% komunistů? Mám dotaz: v projevu jste uvedla, že "církve si během 17 let budou svůj provoz a své duchovní platit sami" (nevím, jestli je hrubka vaše dílo, ale to ponechme stranou). Jak je ošetřen fakt, že církevní stavby jsou často národními kulturními památkami? Budou církve hradit ze svého opravy svých historických objektů, nebo budou moci natahovat ruce po státních dotacích? Pokud totiž budou moct čerpat státní dotace na - podotýkám finančně velmi náročnou- údržbu svých vlastních historických objektů, občané této země jim budou platit dvakrát. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.10.2014 18:18:02 - MUDr. Jitka Chalánková
V PSP jsem hovorila, tedy slo o hlasovy projev. Nevim tedy, jak z hlasoveho projevu usuzuje na chybne pouziti mekkeho I a ypsilonu. Predstavitele lidu- snad ne v souladu s Ustavou- majetek cirkvi v minulosti zabavili, mnoho duchovnich a reholniku a reholnic internovali, pozavirali a mnoho i umucili- napriklad patera Toufara. To je moc smutne.