Ing. Světlana Kubíková

  • R2014
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.09.2014 10:23:25 - guffi

Vláda v metropoli se bude skládat hodně těžko

Toho se bojím taky, obzvlášť u nových stran a byť chci změnu, bojím se, že to pak bude jen z bláta do louže. Máte nějakou představu, kolik získáte mandátů a s kým byste šli nebo nešli do koalice?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.09.2014 15:00:11 - Ing. Světlana Kubíková
 Odhadovat dnes výsledek voleb v Praze je jako věštění ze zamlžené  koule- a ještě složitější je odhadnout, jak hluboko pod proklamované zásady a sliby při vidině moci  půjdou "tradiční" strany, tedy při sjednávání dohod o budoucí dělbě mocenské struktury a kteří z jejich kandidátů budou v té době ještě " ve hře".
 Hnutí RESTART 2014 má jasnou vizi - 1.uspět - tedy překonat 5% hranici, 2.získat alespoň 4( a více) mandáty .Vzhledem k  jasně definovanému postoji na pravici přicházejí v úvahu jako koaliční partneři  strany a hnutí s obdobným přístupem od středu do prava.  Velká roztříštěnost   stran a hnutí v sobě sice nese nebezpečí " neproniknutelnosti" k podstatě jejich záměrů, k možné atomizaci budoucího zastupitelstva a tudíž možná i k patovému vyjednávání. Na druhou stranu by to mohla být cesta k hledání kompromisu ... Nejhorší se mi jeví zkušenost posledních let - vysoká převaha jedné strany diktující a prosazující potom arogantně své zájmy...bez jakékoli brzdy..
Světlana Kubíková