Ing. Jan Skalický

politické hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5
  • HPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.09.2014 16:29:28 - moby

kvalita silnic

Jako zastupitel to nezměníte, ale věřím, že tím pro vás kariéra politika nekončí. Zajímalo by mě, proč podle vás máme silnice v tak špatném stavu? Jak to, že v sousedních zemích jsou kvalitnější, pokud pominu, že po nich nejezdí tak stará auta jako u nás

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.09.2014 17:57:40 - Ing. Jan Skalický
Souhlasím s Vámi, máme mnoho silnic ve špatném stavu. V některých sousedních zemích, ne ve všech, jsou silnice lepší. Je to způsobeno jednak výběrem technologií a materiálů, ale v tom už se dost učíme. Pak je to v systému údržby, u nás se mnohdy čeká, až bude silnice úplně rozbitá, pak je samozřejmě oprava větší a dražší. Menší opravy se buď dělají jen tak, aby se neřeklo nebo vůbec. Volí se často špatné období pro opravy z hlediska klimatických podmínek, to však často souvisí se zdlouhavým a složitým výběrovým řízením na zhotovitele. Často se také ve výběrovém řízení hledí jen na cenu, a snad budete se mnou souhlasit, že ne vždy je nejnižší cena to nejlepší řešení. Ale dneska už se pomalu každý bojí rozhodnout jinak. Mnoho problémů vzniká také tím, že na silnice nižších tříd vjíždějí kamióny a nákladní auta, na dálnice a silnice 1. tříd pak vesele přetížené kamióny, vše bez přísného postihu. Zkuste to v tom Německu nebo Rakousku. Problémem je také různý vlastník silnic podle tříd, tedy stát, kraj nebo obec. No a dohromady tohle všechno je pěkně smrtelný koktejl pro naše silnice. Kdo řekne, že má rychlé a jednoduché řešení, nemluví pravdu. Ale je třeba postupnými kroky dojít  na úroveň našich vyspělejších sousedů.
Ing. Jan Skalický předseda dopravní komise politického hnutí PRO PRAHU, kandidát na starostu Prahy 5