MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.10.2014 0:54:34 - Mrakovic

Cyril a Metoděj byli z východu - neměla by se potlačit jejich oslava?

Svým článkem jste jasně naznačil že vše vo pochází z východu je špatné a odporuje to demokratickým hodnotám. Nesmyslně obhajujete někoho, kdo se víc zasloužil po smrti, než během života a byl pouze symbolem. Proč sem zanášíte i náboženské nesváry? Proč vlastně slavíme příchod věrozvěstů, když byli z východu? Možná proto aby se zde kázalo srozumitelným jazykem ne jazykem ze západu, kterému lidé nerozuměli. Nakonec díky podvodům německého biskupa byl kněží z Moravy vyhnáni a zakázalo se u nás kázat jazykem kterému lidé rozuměli. To nám přinášel západ v té době - příkoří. Máte alespoň základní elementární dejinné znalosti věřícího? Kde jste ten článek opisoval? To přeci nejde s rozumem napsat, co jste napsal.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.10.2014 22:29:33 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
 matláte dohromady několik věcí. C a M slavíme jako věrozvěsty, kteří ve srozumitelném jazyce přinesli Písmo. Vše z východu není špatné, to jsem neřekl. Jde o byzanský a západní kulturní a politický systém. Ale je každopádně kázání probíhalo v češtině i při latinských mších.