Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.10.2014 14:55:01 - Kysilková Adéla

problémy

Souhlasím s vámi, že revizoři, ostatně jako policisté a všichni úředníci se často chovají jako hulváti. Co podmínit výkon jejich práce pravidelnými psychotesty? A u té dopravy by podle mě nebylo na škodu, kdyby se bez zaplacení do dopravního prostředku dotyčný vůbec nedostal, třeba jako v cizině, ale i někde u nás, musíte projít předními dveřmi a ukázat lístek. Co vy na to?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.10.2014 15:59:30 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
 

Milá paní tazatelko, s Vašimi názory souhlasím. Placení jízdného je t.č. významně nejednotné a komplikované,  v různých městech se platí různě. Dokonce byly v Plzni zrušeny zřejmě všechny automaty pro čerpání jízdenek. Trafiky bývají večer zavřené a nevím o jiných prodejnách, kde by jízdenky prodávali.

Někdy je proklamováno, že jízdenku vydá řidič tramvaje za dvojnásobnou cenu. I to bych chápala, ale mám informace, že prostě řidič prohlásí, že jízdenky nemá anebo je neprodává.

Osobně jezdím soukromým autem, poněvadž jsem velmi činná a různé spisy mám i ve třech taškách, včetně nákupu,  k tomu přenosný počítač….Takže nejde o žádný komfort, ale o nutnost. Z těchto důvodů je pro mne jízda MHD jedno překvapení za druhým…

Kdysi byla u předního vchodu pokladnička, kam se hodily drobné peníze, které si lze opatřit daleko snadněji nežli jízdenku. Toto bylo také zrušeno…

Jako ironii osudu považuji skutečnost, že jsem jako studentka jezdila o prázdninách jako průvodčí trolejbusu, kde jsem jízdenky štípala kleštičkami těm, kteří museli nastupovat zadním vchodem. Tento systém také vyhovoval…..

Pro Vaši detailnější informaci jsem včera večer vydala „prohlášení“, jehož zveřejnění přislíbila redakce Mf Dnes.

Milada Emmerová

Prohlášení, které jsem poskytla tisku:



Prohlášení senátorky doc.MUDr.Milady Emmerové,CSc.


k incidentu v tramvaji  v Plzni dne 5.září 2014


S ohledem na nepravdivě a zmatečně  medializovanou záležitost takřka ve všech sdělovacích prostředcích, kterou jsem prožila dne 5.září 2014 kolem 22.hodiny, podávám prohlášení směrem ke spoluobčanům, neboť jsem veřejným činitelem, a to ve funkci senátorky S PČR a po desítky roků  lékařkou ve FN Plzeň.


Podávám tímto i zprávu, že jsem uhradila neprávem vyměřenou pokutu 600,- Kč, neboť jsem byla označena za „šedého pasažéra“.


Pokuta mi byla stanovena za to, že jsem po nástupu do tramvaje neproštípla neprodleně jízdenku, neboť jsem dala přednost k usazení mojí přítelkyně a současně pacientky na volné sedadlo při skokové jízdě tramvaje během jejího rozjíždění.


Tím jsem se dostavila k „označovači“ k proštípnutí jízdenky cca až za dvě minuty po nástupu do tramvaje, což nebylo dle názoru revizora „neprodleně“. Nepomohlo ani spontánní svědectví pro mne neznámé paní středního věku. Naopak – revizor po mně žádal jednak občanský průkaz a dále pokutu 500,- Kč.


Navíc mě dovedl k příslušníkovi městské policie, přítomného v zadní části tramvaje, kterého celý incident zjevně nezajímal a pouze se připojil k aktivitě revizora. Sdělil mi, že mě zná a připojil slova, „že bych měla být vzorem“.


Považuji toto jednání za případ dehonestace, šikany a diskriminace.


Moje podaná stížnost směrem ke generálnímu řediteli Plzeňských dopravních podniků v Plzni byla zmatečně a nepravdivě publikovaná ve většině  sdělovacích prostředcích, a to přesně  po týdnu od podání stížnosti, přičemž v té době jsem dosud neměla v ruce písemnou reakci od pana generálního ředitele. Ta je datovaná dne 16.9.2014, avízo o jejím odeslání bylo učiněno  e-mailem dne 24.září 2014, a její originál jsem obdržela dne 26.září 2014.


Jsem především lékařka, která vždy dbala o svoji pověst a pečovala mj. o zaslouženou důvěru nemocných. Lékařkou jsem zůstala i v politických funkcích. I v těch jsem vždy dbala o jednání, které vychází vstříc mým voličům, resp.ke všem spoluobčanům.


Že jsem cokoliv asi nedělala špatně, to vyjádřili v každých volbách občané preferenčními hlasy, které pro mne představují de facto referendum s kladným výsledkem.


Moc si toho vážím, všem příznivcům děkuji a prohlašuji, že svoje spoluobčany nechci nikdy zklamat !


Doc.MUDr.Milada Emmerová,CSc.,


senátorka Parlamentu České republiky


členka Rady vlády pro seniory a problematiku stárnutí


Dne 26.9.2014