PhDr. Milan Pešák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.10.2014 11:31:49 - JItka Žídková

zdravotně postižení

Co jste jako senátor udělal dosud pro zdravotně postižené? Třeba v Praze je na vozíčku stále dost obtížné cestovat a na některé místa je to vyloučeno

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.10.2014 11:17:10 - PhDr. Milan Pešák
 Dobrý den, Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

k Vašemu dotazu sděluji, že jsem např. na rozdíl od sociálně-demokratických kolegů nehlasoval pro zákon č. 329/2011 Sb., o příspěvcích pro zdravotně postižené, jímž Drábkovo ministerstvo práce významně snížilo dostupnost kompenzačních pomůcek pro občany se zdravotním postižením. Naopak jsem se zasazoval, vedl příslušná jednání a pro hlasování přesvědčil klub ODS, aby se zlepšil přístup k pomůckám a dávkám pro občany s amputovanými končetinami. Stejně tak usiluji alespoň o dílčí úpravy zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, když celkovou změnu, která by znamenala nahrazení tohoto nepovedeného zákona jiným, nejsem jako 1 ze 281 zákonodárců schopen prosadit.

Současně Vám musím  sdělit, že Senát Parlamentu ČR nemá v kompetenci opravy chodníků na Praze 1 ani další konkrétní bezbariérové úpravy prostředí. Jak budou takové úpravy vypadat však můžete ovlivnit volbou v komunálních volbách, které nás čekají o nadcházejícím víkendu. ODS měla a má pro potřeby zdravotně postižených občanů pochopení, což dokumentují nejen jejími politiky realizovaná opatření, ale třeba též skutečnost, že do vrcholové politiky se právě prostřednictvím ODS dostali také lidé se zdravotním postižením.

Vše dobré přeje Milan Pešák