Mgr. Stanislav Berkovec

  • BPP
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.10.2014 13:13:08 - StroubilL.

volební systém

Nevím, zda mi jako člen volebního výboru dokážete odpovědět nebo mě na někoho či někam odkážete. Zajímalo by mě, co bude s hlasy, které dají voliči kandidátům, kteří nemohou být zvoleni? Například proto, že rezignují, zemřou. Komu hlasy jdou a nehrozí napadnutí voleb? A proč, když se hodně mluví o tom, že je volební systém pro komunální volby pro voliče nepřehledný, jej není vůle změnit? Štroubil

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.01.2015 18:08:23 - Mgr. Stanislav Berkovec
Název výboru, ve kterém pracuji, je bohužel poněkud zavádějící. Je to tzv. mediální výbor, který se zabývá Radou pro rozhlasové a televizní vysílání, Radou ČT a Radou ČRO. Také volbami do těchto rad, jejich prací, stejně jako prací  ČTK. Například v těchto dnech jsem zpravodajem výboru pro novelu zákona o Českém rozhlasu (Sněmovní tisk 266, 266/1 a 266/2 - www.psp.cz, sněmovní dokumenty). Myslím, že nejkvalifikovaněji Vám vysvětlí současný český volební systém - který já osobně také nepovažuji za ideální, například v komunálních volbách jasně znevýhodňuje jednotlivce, kteří kandidují proti velkým stranám - na Ministerstvu vnitra ČR. Na stránkách www.mvcr.cz najdete příslušný odbor.
Přeji Vám pěkný den!
Standa Berkovec