Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2014 11:04:04 - zuzana

hodnocení voleb

Ve volbách jste moc neobstáli. Zajímalo by mě, čemu to přičítáte? Mám tři návrhy:
1, Stále stejnému vedení, kdy osobnost Schwarzenberga už není pro voliče takovým lákadlem a Kalouska málokdo skousne. Přičemž další členové nejsou moc vidět
2, Rozdělení se STAN. Nemyslíte, že vám vzali voliče a vezmou další? Nehledě na to, že oni nevylučují spolupráci s ANO
3, Volání lidí po změně. Vy jste totiž už byli u moci a nic moc jste nepředvedli. Navíc sebereflexe žádná.
Děkuji za Váš názor. Zuzana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.10.2014 12:18:04 - Ing. František Laudát
Když se dnes rozebírá krize kapitalismu, vždycky narazím v analýzách chytrých lidí na to, že bez morálky ve společnosti prosperující svobodnou společnost nevybudujete. Pokud někdo nemá problém spolupracovat s hnutím ANO, má výrazně odlišné morální ukotvení, než já. Každá strana se snaží držet své symboly, je laciné zbavit se jich a nemít žádné další. Je škoda, že Kalouska hodnotí hodně lidí povrchně. Možná ho ocení až se ukáží skutečné schopnosti současné koalice. První náznaky už jsou – doprava. Poslední roky ve vládě dřel jako kůň. Byli jsme v nejhorší ekonomické krizi, jaká svět zasáhla za desítky roků. Bohužel, z některých excesů ministrů a premiéra se dělaly mediální otevíráky. Ale zkuste se bez emoce zamyslet nad jejich reálným obsahem. Zato dnes, kdy se začínají odehrávat docela velké kovbojky, média mlčí a lidé si myslí, že všechno šlape. O to větší bude deziluze, až se pravda zvaná realita přihlásí o své slovo. Víte např. z tisku, že je rozvrácen BESIP a úmrtí na silnicích za poslední rok dramaticky narůstá? Víte, že pan Rychetský před mnoha novináři prohlásil, že poprvé na Ministerstvu financí potkal za své kariéry nesvéprávné lidi? Víte, že pokud by nevyhrála tato koalice, bylo by jednotná DPH 17.5 %, jednotné inkasní místo (nemusela byste platit na jedno místo daně, na jiné sociálku a na třetí zdravotní pojištění ? To vše od 1. ledna). Víte, že nedávno Babiš zdanil fondy, které jsou nástrojem podpory inovací z 5 na 19 %, a tím prakticky pohřbil naši technologickou budoucnost? Dočetla jste se to někde? Sotva. Protože média slouží komu? Ale nic nového pod sluncem. Kdysi jsem kritizoval Béma za jeho řádění v Praze. Dnes jsem napadán, že jsem mlčel. Ale já nemlčel! Média mlčela a lila chvalozpěvy na mladého a nadějného. V pražské TOP ce jsem vždy razil některé zásady: práce – pokora, slušně se chovat k lidem  a je-li to možné, snažit se jejich žádostem vyhovět. A pokud jsme neuspěli, některé z věcí naši kandidáti nepředvedli.  Tam, kde to odpracovali, výsledek se dostavil. I když jsou i náhodné vyjímky. Pollitika není úplně spravedlivá. Znám dost politiků, kteří jsou pěkní šmejdi, ale veřejnost je má nejen díky médiím, zafixované pozitivně. A naopak.

                                                                                  Laudát