Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.10.2014 11:08:35 - zuzana

hodnocení voleb

Ve volbách jste moc neobstáli. Zajímalo by mě, čemu to přičítáte? Mám tři návrhy:
1, Stále stejnému vedení, kdy osobnost Schwarzenberga už není pro voliče takovým lákadlem a Kalouska málokdo skousne. Přičemž další členové nejsou moc vidět
2, Rozdělení se STAN. Nemyslíte, že vám vzali voliče a vezmou další? Nehledě na to, že oni nevylučují spolupráci s ANO
3, Volání lidí po změně. Vy jste totiž už byli u moci a nic moc jste nepředvedli. Navíc sebereflexe žádná.
Děkuji za Váš názor. Zuzana

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.10.2014 10:31:08 - Ing. Markéta Pekarová Adamová

Dobrý den, je pravda, že výsledek, kterého TOP 09 v komunálních volbách dosáhla není velkým úspěchem, ale nehodnotila bych jej ani jako propadák, jak se nás snaží někteří přesvědčit.

Nejsem ten typ, který by ukazoval prstem a svaloval vinu za výsledek na konkrétní osoby. Navíc hodnotit komunální volby jako celek je velmi nesnadné, protože se výsledky v jednotlivých obcích liší dost výrazně a to i na úrovni městských částí Prahy. Z toho jednoznačně vyplývá, že ani vedení strany nelze z výsledků obvinit či je za něj chválit. Jsem si jista, že drtivá většina našich voličů volila kandidáty ze svého regionu protože důvěřuje jim jako osobnostem. V uplynulých komunálních volbách kandidoval rekordní počet hnutí a stran a dalo se očekávat, že to ovlivní povolební rozložení politických sil. Ke zmíněnému rozdělení se STAN pouze dodám, že podle smlouvy o dlouhodobé spolupráci, funguje spolupráce mezi TOP 09 a STAN i nadále a to převážně na celostátní úrovni. Tak jako ve volbách do zastupitelstva obcí v roce 2010, byla i letos forma kandidatury věcí rozhodnutí příslušných organizací a orgánů stran na místní či krajské úrovni. V některých městech byla postavena společná kandidátka TOP 09 a STAN v jiných nikoliv.

Řada voličů dává přednost volbě nových subjektů, což přiznejme si, před čtyřmi lety pomohlo i nám. Každá nová strana si proto musí především vybudovat vlastní stabilní voličskou základnu, neboť tito voliči v dalších volbách opět hledají novou alternativu, která se jim nabízí. Tato naše základna není vůbec nepočetná, pokud se podíváme na výsledky těchto voleb v širším kontextu, tedy i s volbami do Evropského parlamentu nebo sněmovními volbami v minulém roce.