Božena Sekaninová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.10.2014 10:08:42 - David Fetrle

boj s drogami

Slyšel jsem o nějakém novém boji s drogami. Je to pravda? Co by se mělo změnit, aby Česká republika nedržela prvenství v užívání omamných látek a pití alkoholu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.10.2014 20:36:22 - Božena Sekaninová
Dobrý den, je to tak.
Mění se protidrogová strategie -  zvyšuje svou pozornost vůči legálním drogám jako je alkohol, cigarety a hazard, zcela oprávněně klade mnohem větší důraz na prevenci, zejména  u dětí a mládeže. 
Užívání drog je problém starý jako lidstvo samo a neexistuje jednoduché řešení. Začíná to problémy v rodinách a končí nemravnými zisky organizovaného zločinu. Přehlížení růstu drogově závislých vede ke zvyšování kriminality a nárůstu lidských neštěstí v řadě rodin. Důraz je nutné klást na důsledné dodržování a využívání stávajících zákonů. Zaměřit se na legální drogy, vytvořit adekvátní informační a poradenskou síť pro širokou veřejnost, ale například i potřebné zázemí a prostor pro všeobecně přístupnou širokou nabídku zájmových a volnočasových aktivit pro děti a mladistvé.