ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.10.2014 13:17:22 - Kamil z Prahy 5

církevní restituce

,,Poslanci se ale dnes dopoledne naopak začali hádat o novele o majetkovém vyrovnání s církvemi, která prodlužuje zákonnou dobu, po níž je možné vydávat majetek církvím, o půl roku. Kvůli normě se ale ve sněmovně strhla hádka. Předkladatelé z řad sociálních demokratů totiž upozornili, že je třeba normu přijmout co nejdříve, neboť prý "utíká čas".
To ale rozběsnilo poslance Úsvitu Karla Fiedlera, jenž upozornil, že si za odklad normy mohou vlastně oranžoví poslanci sami." Čím konkrétně a myslíte si, že se ji podaří do konce roku ještě schválit? A co další změny v zákoně o vyrovnání. Jak ČSSD, tak i vy jste toho naslibovali. Nemyslíte, že vaše cíle byly od počátku nereálné, obzvlášť když jste nechtěli do vlády?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2014 10:15:24 - Ing. Karel Fiedler

Předpokládám že dotazem "čím konkrétně ..." jste myslel čím konkrétně poslanci ČSSD způsobili odklad projednávání ano ? Tuto novelu zákona už nechali "propadnout" programem schůze vlastně nejen u schůze minulé, ale i předminulé. A to, co se na schůzi bude přednostně projednávat a co až vybyde čas, přece mohou primárně a nejvíce ovlivnit poslanci koalice, kteří mají navíc i většinu v organizačním výboru Sněmovny. Ostatně, když jsem dvakrát navrhoval minulou schůzi pevné zařazení tohoto bodu, podruhé už to neprošlo a z programu už druhé schůze vypadl. Přece projednávat tento svůj podvod na voličích nemohla mít ČSSD před komunálními volbami zájem ....A všechny tyto záležitosti se mohly projednat i na mimořádné schůzi k církevním restitucím - pokud by ovšem na tom koalice, kam ČSSD patří, měla zájem. Ale o to evidentně na této schůzi premiér Sobotka neměl zájem ( a s ním poslušně i ČSSD, a rovněž tak i hnutí ANO ).  

K druhé části Vašeho dotazu : My jsme slibovali, že budeme usilovat o řádný dohled nad průběhem vydávání majetku a že budeme usilovat o prosazení referenda k čemukoliv. Co jsme slíbili voličům, že budeme prosazovat a navrhovat, to přece také činíme. Že nás v tom nepodpořily i další strany, které to slibovaly rovněž, a pak hlasovaly jinak, by si měli vyhodnotit především jejich voliči.

Projednávání tohoto bodu bylo odloženo na středu 29.10. Sledujte s ostatními občany, co se bude ve Sněmovně při tom dít. Hysterie, která se zvedá při jakékoliv zmínce o církevním majetku, naznačuje, že projednávání může být opět velmi zajímavé. To, jestli se podaří tuto novela do konce roku schválit a v jaké finální podobě, mají v rukou především koaliční poslanci ČSSD a ANO. Já osobně k tomu ještě určitě budu mít co říci...

Přeji příjemný víkend  ( a sledujete středeční dění ve Sněmovně ).  K.Fiedler