ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.11.2014 10:59:50 - Miloš Srb

KSČM

Občas se objeví snahy zrušit KSČM. Překvapuje mě však, že jste tuto iniciativu nepodpořili. Nemyslíte, že kdybyste byli levicovou stranou, která by v sobě nenesla pozůstatek minulosti v podobě názvu, mohli byste ve volbách získat víc hlasů? Dosud jste těžili z toho, že jste protestní stranou, ale těch je nyní jak máku

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.03.2015 12:57:47 - RSDr. Josef Nekl

Děkuji za dotaz. V prvé řadě se ale omlouvám za opožděnou odpověď. Věřte, že to bylo způsobeno vážnými důvody. Děkuji za pochopení. A nyní k Vaší otázce: myslím si, že snahy o zrušení KSČM jsou již minulostí a i političtí protivníci KSČM pochopili, že tupý antikomunismus není to pravé, na co lidé slyší. Podotýkám k Vašemu dotazu, že KSČM je levicovou a v našem politickém prostoru jedinou radikální levicovou stranou navíc velmi uznávanou v rámci celého komunistického, dělnického a pokrokového hnutí ve světě. KSČM se hlásí ke kontinuitě s minulým děním. Distancovala se od všech chyb, tragických omylů a jednání, které komunistickou myšlenku diskreditovaly, ale na druhé straně bere poučení i z kladných výsledků v době, kdy komunisté naši zemi řídili. A samotní členové KSČM v demokratickém referendu zamítli změnu názvu strany. Ti co poctivě pracovali a pracují se nemusí stydět a ti co stranu poškodili jsou již dávno jinde s cílem obsadit nově vzniklé posty. Samozřejmě, že především veřejnoprávní televize svůj antikomunismus stupňuje především v předvolebních obdobích, ale se setkání s občany vím, že si lidé současných komunistů váží, protože nepřevlékli kabát a dosti podrobně sledují práci komunistických zastupitelů v  místech a krajích i poslanců, kterou hodnotí vysoce kladně bez spojení s různými kauzami.  A volba KSČM v jakýchkoliv volbách již není pouze protestní, ale programová. Stabilní volební výsledky tomu nasvědčují. A poslední poznámka - seznamte se s tím, jak dopadli všechny dělnické a komunistické strany v Evropě, které v devadesátých letech změnily název. Buď již neexistují nebo jsou na okraji společnosti nebo byly absorbovány do jiných především středových stran. Tím skončila jejich šance prosazovat marxistickou politiku a levicová východiska ze současného politického, hospodářského a morálního marasmu.

Přeji Vám vše dobré.