Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.11.2014 16:22:58 - Vlastimil Kroulík

Děti v Norsku

Dobrý den, pane europoslanče,
zaznamenal jsem Vaši bezesporu chvályhodnou aktivitu v kauze dvou dětí zadržovaných v Norsku. Můžu vědět, jaké další diplomatické kroky lze v této záležitosti podniknout, ať už na úrovni Česka, nebo celé EU? Podařilo se už v rámci EU získat podporu i z jiných zemí?
Děkuji za odpověď. S pozdravem
Vlastimil Kroulík

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.11.2014 21:38:33 - Tomáš Zdechovský
 Dobrý den, pane Kroulíku,děkuji za dotaz.
Začnu od konce - ano, podařilo se nám získat podporu na Slovensku a v Polsku, kde měli tamní občané stejné problémy, jako Ti naši. A to je hodně důležité. Jinak podporu máme přislíbenou od europoslanců napříč státy a frakcemi. Jsme rád, že nám ji přislíbila i většina českých europoslanců.
 Navíc se do celé věci vložila i paní eurokomisařka Věra Jourová, která nyní hledá kroky, jak právně pomoci zmíněné mamince se dostat k dětem. Je to hodně kolektivní práce.
Jinak od příštího týdne rozjíždíme deklaraci europoslanců, která přímo vyzve Norsko k okamžitému vrácení dětí. O všem budu okamžitě informovat na sociálních sítích a na svém webu.
S pozdravem Tomáš Zdechovský