Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.

  • Plzeňský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.11.2014 10:23:18 - Jity

Zákon o státní službě

Dobrý den paní senátorko.. Zákon o státní službě již vyšel ve Sbírce zákonů a má číslo 234/2014. Senátní návrh jsem četla, ale nějak jsem nenašla to, zda státní služba bude přenositelná. Jinými slovy zda to osobní ohodnocení, které získáš v jedné státní organizaci (kupř. na ÚP, MÚ, atd.) bude automaticky přenositelné do jiné státní organizace (např. na Min. zemědělství, Obecní úřad v Horní Dolní, atd.).
V kladném případě by to znamenalo, že lze migrovat mezi státními organizacemi bez toho, aby se zase začínalo od začátku – tj. bez “osobka”.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.11.2014 18:54:24 - Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc.
 Dobrý den,

ve smyslu ust. § 198 zák. č. 234/2014 Sb., služební zákon, se  dosavadnímu státnímu zaměstnanci ke dni vzniku jeho služebního poměru stanoví osobní příplatek a příplatek za vedení ve výši, která odpovídá výši jeho osobního příplatku a příplatku za vedení podle platového výměru platného ke dni bezprostředně předcházejícímu vzniku služebního poměru.

                Možnosti následné změny služebního poměru  stanoví zák. č. 234 /2014 Sb., služební zákon, taxativně v ust. § 44. Jedná se o změnu služby v rámci jednoho dekretu, resp. v rámci služebního poměru založeného jedním rozhodnutím o přijetí do služebního poměru ( kromě případu zařazení na jiné místo). V těchto případech zákon předpokládá zachování platu včetně předmětných příplatků.

                V dotazu uvedená ,,migrace“ mezi úřady by byla možná jen za předpokladu ukončení jednoho služebního poměru a následného nového rozhodnutí služebního orgánu o přijetí státního zaměstnance do nového služebního poměru včetně jeho  zařazení na nové služební místo. V tomto případě by ale byly platové podmínky stanoveny samostatně,  dosažená praxe by byla zohledněna, avšak nárok na předmětné příplatky by byl předmětem  samostatného posouzení, k ,, automatickému přenosu“ ve smyslu dotazu by nedošlo.