Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.11.2014 11:39:31 - jeden-z-nas

výsměch nejen poslancům

Pane Laudáte, v TV volíte silná slova, Vaše odpovědi čtenářům PL ale nestíháte! Nebo je to pod Vaši úroveň a na občany kašlete?
Řekl jste, že zvýšení platů poslancům o 1 procento by bylo výsměchem. Zkusil jste si spočítat, kolik jste přidali letos důchodcům? Bylo to 40 Kč na průměrný důchod 10 tis. Kč! Pokud neumíte počítat, bylo to celých 0,4 procent! A to nebylo pro důchodce výsměchem? Pokud už musíte, přidejte si stejně !

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.11.2014 13:30:49 - Ing. František Laudát
Problémem je, že televize vytáhla z reportáže jen jednu větu a tu ještě následně vlastní zkratkou významově zcela otočila. Řekl jsem, že než měla vláda navrhovat zvýšení o jedno procento, raději měla platy nechat stejné. A následně jsem vysvětloval, proč. Mně nic nevyčítejte, za vlády ODS – TOP 09 se platy zmrazily a dokonce na začátku krize snížily. Je vždy věcí koaliční vlády, co navrhne. U současných dohod jsem nebyl, zpravodajování tisku je technickou záležitostí, nikoli politickou záležitostí. Vaše dotazy skutečně směřujte k těm, kterých je ve Sněmovně většina. Ty si občané zvolili a ti rozhodují. TOP 09 to v současnosti není. Nás je ve Sněmovně 26 z dvou set. Omlouvám se, ale odpovídat na vše a vždy je nad časové a fyzické možnosti. Nikdy jsem neměl tolik práce ve Sněmovně, jako nyní. Asi je to tím, že si lidé zvolili nové kádry, a těm ta práce až na výjimky moc nejde.