Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.11.2014 13:38:27 - Motto-motto

diskriminace v práci

Výrazná většina občanů ČR (73 %) a já s ní souhlasím, se domnívá, že na našem trhu práce dochází k diskriminaci určitých skupin obyvatel. Co s tím uděláte? Nejhorší je, že třeba ženy jsou diskriminovány skoro celý život. Nejdřív proto, že nemají praxi, pak kvůli mateřské a pak jsou už zas staré. Eva

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.11.2014 10:35:56 - Ing. Adolf Beznoska
Dobrý den, paní Evo, 
nevím, odkud pochází zmíněná anketa a nakolik to číslo vypovídá o skutečnosti, ale já patřím mezi těch 27%, které si to nemyslí. Jako dlouholetý kantor, posléze ředitel Obchodní akademie a následně náměstek primátora jsem se se žádnou diskriminací nesetkal. Tím nechci říct, že diskriminace neexistuje vůbec, ale měly by se řešit jednotlivé případy, než hledat “ zázračná” řešení, protože současná právní úprava je, myslím, dostatečná. Co by podle mého názoru pomohlo vyřešit i tento problém, je daleko flexibilnější zákoník práce. To je ovšem téma, na které levice neslyší. 
S pozdravem 
Adolf Beznoska