MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2014 15:05:17 - zlodějiodstop

Mašíni - vrazi, nebo hrdinové

Pane senátore, řekněte mi, v čem vy vidíte odboj bratří Mašínů? Ve vyloupení poděbradského muzea v roce 1946(!), odkud ukradli zbraně(naštěstí nefunkční)? V zavraždění pana Rošického, který jako pokladník doprovázel transport peněz a nebyl ani komunistou? Podříznutí chloroformem omámeného strážmistra Honzátka? Nebo snad ve zmrzačení pana Leciána? Či zapalování stohů, čímž ublížili hlavně nešťastným a násilně kolektivizovaným zemědělcům, kteří pak neměli čím krmit? Kolika pronásledovaným režimem, nebo pozůstalým po politických vraždách pomohli uloupenými penězi?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.01.2015 11:28:35 - MUDr. Přemysl Sobotka
 Dobrý den! Děkuji za dotaz. Odbojová skupina bratrů Mašínů symbolizuje odpor proti nástupu totalitního komunistického režimu, oni se postavili proti, pochopili zlo a nezůstali apatičtí a lhostejní.Vzhledem k jejich počínání cestou na svobodu do demokratického světa se dopustili činů, které jsou zneužívány proti nim, vy jste ukázkový příklad.Pro mě jsou a zůstanou hrdiny.