Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

20.11.2014 15:40:45 - Simona Libná

Havel

Američani a nejen oni nás kritizují za to, že se vzdalujeme odkazu Václava Havla, který tolik dbal na lidská práva. Kdo je podle vás za to odpovědný? Kdo nám tak škodí? Já bych typ měla. A poslední dotaz, co s tím jako člen koalice hodláte dělat? Simča

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.12.2014 17:24:39 - Ing. Jan Bartošek

 Vážená paní Libná,


osobně se domnívám, že odkaz Václava Havla, který byl vnímán jako vrcholný humanista a mírotvůrce, je poplatný také své době a situaci. Po revoluci trvalo celonárodní semknutí proti jedinému a jasnému nepříteli a nyní čelíme jiné situaci. Máme nové vnější hrozby - Islámský stát, tahanice o Ukrajinu apod. Naše citlivost pro práva jednotlivců a skupin je ochromena obavami o osudy národů. Nicméně nebyl bych tak skeptický, že se příliš vzdalujeme politice prosazování lidských práv, kterou nastartoval právě Václav Havel, jen snad není tolik vidět v době, kdy jsou vyšší prioritou pojmy jako je bezpečnost a stabilita.


Díky za Váš názor a klidný advent přeje


Váš Jan Bartošek