Ing. Jiří Hrabák

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.11.2014 10:33:10 - KamilDánský

Jak dlouho podle vás vydrží vedení Prahy?

A kde podle vás bude její slabá stránka?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2015 16:24:12 - Ing. Jiří Hrabák
Vedení Prahy vydrží tak dlouho, dokud bude hájit zájmy občanů hl. m. Prahy (tedy zájem města) nebo dokud se díky sporům uvnitř křehké koalice samo nerozpadne. Uvidíme v následujících týdnech a měsících, která z těchto dvou variant to bude.

Osobně zastávám názor, že každá změna ve vedení je spíše kontraproduktivní, neboť tím ani jedna ze stran nenaplní svůj program a nadcházející koalice pak nemusí mít dostatek času naplnit své programové priority. Díky tomu následně dochází zejména u voličů a občanů hl. m. Prahy k oprávněnému opovržení a nezájmu nejen danou věc, ale i politiku jako celek.

Nová koalice by tedy rozhodně měla jednak zachovat kontinuitu ve stávající problematice a jednak být garantem toho, že nové vedení vydrží až do konce svého řádného funkčního období. Za slabou stránku stávající koalice je možné označit hned několik věcí, nicméně mezi ty hlavní lze zařadit špatnou komunikaci (vnitřní i vnější), amatérské chyby (zejm. z důvodu nezkušenosti fungování zastupitelských struktur) a vnitřní spory.