RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2014 10:45:31 - sikorovsky

EU

Myslíte si, že nová vláda bude v čerpání dotací úspěšnější? A proč všichni z ČSSD tak chcete Euro? Neuškodilo by nám nyní?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.12.2014 11:04:44 - RNDr. Pavel Poc
Nedá se to v tuto chvíli objektivně říci. Zatím se zdá, že Česká republika opět nabírá skluz. Končí první rok nového návrhového období a dosud nebyla vyhlášena jediná nová výzva. Ale je samozřejmě otázka, zda lze všechno svádět jen na vládu. Je to i o dodavatelských kapacitách, obcích, regionech, Českém parlamentu. Jestli například Poslanecká sněmovna zkomplikuje novelu zákona o posuzování vlivu na životní prostředí, budeme mít s dotacemi doma pravděpodobně na čas utrum kompletně. Co se týká EURA, pokud vím, tak tato vláda řekla, že ve svém volebním období se k zavedení eura nechystá. Kdyby platio to co píšete, že tedy "všichni v ČSSD tak chceme euro" asi by to vypadalo jinak, ne? Proto je i Vaše otázka, zda by nám to nyní uškodilo či ne, celkem bezpředmětná. Položte si spíš otázku, zda nám jako zemi spíš neškodí, že společnou měnu nemáme. Zda například odliv investic není způsoben kurzovou nejistotou a zda například útok České národní banky proti vlastní měně neznehodnotil obyčejným lidem úspory a naopak několika místním oligarchům nehorázné výnosy