Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.12.2014 9:28:45 - Pre

OSVČ

Můžete mě vysvětlit proč jste vytvořil tak účelovou a hloupou tabulku? Vy zamýšlíte dál vyostřovat spory mezi OSVČ a zaměstnanci? Při vašem vzdělání by jste měl být korektní. Přece nemůžete myslet vážně vaši matematickou úvahu o odvodech sociálního pojištění a dovolených. Přeci dobře víte že tzv.platba zaměstnavatele za zaměstnance jen administrativní úkon a že tyto platby jsou nedílnou součástí mzdy zaměstnance,který si na ně musí vydělat.To není žádný milodar.To samé platí o dovolených a svátcích.Vážený pane,zrušte superhrubou mzdu nebo lépe pro vaše pochopení odvody mimo hrubou mzdu,nařiďte administrativně ať se tato část mzdy přesune do hrubé mzdy.Zabijete dvě mouchy jednou ranou. Nikdo nebudete mít možnost účelově manipulovat z výší odvodů a staneme se rázem zemí z nejnižšími náklady na mzdy.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.12.2014 10:48:48 - Ing. Patrik Nacher

 Dobrý den, právě naopak. Chci, aby se ten uměle vytvořený spor o výhodném postavení OSVČ vůči zaměstnancům ukončil a proto jsem dal dohromady tu tabulku, která nabízí jiný a také nefinanční úhel pohledu na věc. Kdyby to bylo tak super výhodné, jak mnozí politici a závistiví zaměstnanci popisují, neslyšel bych tak často odpověď na otázku - raději OSVČ nebo zaměstnanec - raději prosím jako zaměstnanec. To Švejkovství, tedy jistotu zaměstnance, odvody jako OSVČ, je děsné.

Jinak ale s vámi naprosto souhlasím s tou superhrubou mzdou. Je to lakování na růžovo a týká se těch samých politiků - odvody rozdělím na dvě hromádky na zaměstnance a zaměstnavatele a hned to vypadá vizuálně lépe. Kdyby to bylo na výplatní pásce, hned by všichni věděli kolik odevzdávají státu (a že to je tedy sakra hodně) procento a zároveň i jak finanční nároční jsou pro svého zaměstnavatele.