Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.12.2014 9:56:44 - Kamil z Prahy 5

Proč jste tak jednali?

Sněmovna opět přerušila jednání o možném prodloužení lhůty pro kontrolu rozhodnutí o vydávání majetku v rámci církevních restitucí. Aniž by totiž poslanci o tomto návrhu v pátek hlasovali, opoziční kluby TOP 09 a ODS si překvapivě vzaly přestávky na porady svých klubů a to do konce jednacího dne. Schůze sněmovny tak skončila v pátek předčasně, poslanci budou pokračovat ve „schůzování“ až v úterý. Konec citace. Otázka je v titulku. Kamil

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2014 12:28:01 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážený pane Kamile,
jednací dny poslanecké Sněmovny stanovuje zákon o jednacím řádu Poslanecké sněmovny a pondělí jednacím dnem není, neboť je poslanec povinen tento den věnovat práci ve svém volebním kraji. Přestávka v jednání Sněmovny za účelem porady poslaneckého klubu je právem daným poslaneckým klubům sněmovní zvyklostí, jeho využití bylo odpovídalo této zvyklosti. Rozhodnutí o věcech, které bude Sněmovna projednávat je zcela v její pravomoci a návrh zákona o změně zákona o majetkovém vyrovnání s církvemi je věcí, kterou v současné době na plénu Sněmovny projednávat nechceme.
Zdraví
Anna Putnová