Tomáš Zdechovský

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.12.2014 20:45:04 - Emča

TTIP

Dobrý den pane Zdecovský, co říkáte na TTIP? Dle mne je pro naši zemi tato smlouva špatná. Jak pro ni budete hlasovat? Rozhodně nesouhlasíme s touto smlouvou. Již je proti ní petice, kterou podepsalo na milion obyvatel Evropy. Děkuji za odpověď Iva Turková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.12.2014 18:20:52 - Tomáš Zdechovský
 Vážená paní Turková,

vím, že TTIP často je terčem kritiky ze strany různých alarmistů a předmětem řady mýtů. nicméně tento strach rozhodně není na místě.

Frakce, v níž působím, si je dobře vědoma toho, že navrhovaná smlouva je předmětem řady mýtů, a podporuje proto vyšší informovanost občanů i větší transparentnost v této oblasti.

  V krátkosti řečeno, TTIP ve skutečnosti nepřinese tak významné změny, jak se může zdát, protože obchodní bariéry mezi USA a EU jsou už dnes velmi nízké.  Smlouva by měla pomoci jak americké, tak evropské ekonomice.  USA je jako nejsilnější demokratický nejdůležitějším spojencem Evropy, a proto je potřeba prohlubovat s ním vedle vojenské spolupráce také spolupráci v oblasti ekonomické.

K vysvětlení postojů mé frakce (Evropské lidové strany)  přidávám ještě následující odkazy:

http://www.eppgroup.eu/press-release/TTIP%3A-MEPs-back-trade-deal-with-US

http://www.eppgroup.eu/news/Mythbusting-the-EU-US-free-trade-agreement

Více podrobnějších informací o tom, jak probíhá schvalování, se dozvíte zde na stránkách Evropské komise:

http://ec.europa.eu/trade/policy/in-focus/ttip/questions-and-answers/index_cs.htm

Je třeba také dodat, že smlouva musí po vyjednání její definitivní podoby projít Radou i Evropským parlamentem, aby vůbec mohla vejít v platnost. Schválení TTIP je tedy pod dostatečnou ochranou politických reprezentací jednotlivých států i občanů EU.Nemůže proto projít, pokud se v ní vyskytnou věci nepřijatelné pro většinu poslanců EP či zástupců členských zemí.

S pozdravem

Tomáš Zdechovský