MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.08.2010 21:11:01 - Jiří Ovsík

Jak se vyrovnávám s pobytem ve sněmovně

Dobrý den, pane doktore. Jak se vyrovnáváte s pobytem ve sněmovně? Není to přeci jen lepší v nemocnici? Děkuji, Ovsík

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.10.2010 17:35:46 - MUDr. Jiří Koskuba

Tři převážně prázdninové měsíce mého "poslancování" ale ještě k definitivnímu hodnocení dojmů nestačí. Bylo by však falešné nepřiznat, že mé první zkušenosti s prací v parlamentní lavici (navíc lavici opoziční) jsou poněkud rozpačité.            

O mandát jsem usiloval mj. proto, že mi práce řadového zdravotníka v naší zemi připadala (a stále připadá) čím dál méně radostnější, naprosto nedoceněná. Po prvních parlamentních zkušenostech se však do mateřské nemocnice vracím velice rád. Bez ohledu na vnější negativní vlivy právě ve špitále stále nacházím nepřehlédnutelnou profesionalitu a přitom skromnost. Schopnost skutečné týmové práce a kolegiality. Nezbytnost rychlého rozhodování i maximálního možného výkonu. To vše v nikoliv ideálních podmínkách a navíc v zájmu zcela jiného člověka!    

Obávám se, že zvláště "veteráni" poslaneckých lavic vůbec netuší, o čem hovořím. V parlamentních zdech se zřejmě hodně rychle zapomíná na život "tam venku". Snad to není infekční!

Omlouvám se, ale bude-li někdy systém a produktivita práce zdravotníků blízká parlamentu, může mít ČR kolem 5 miliónů obyvatel a developeři budou ničit zeleň již toliko pro budování hřbitovů. Snad i proto zatím nehodlám z parlamentu utíkat.