Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.07.2011 8:32:52 - peclivakriticka

Potřeba výstavby plavebního stupně

Paní hejtmanko, lodní doprava byla ve Vašem kraji vždycky důležitá, stále se hovoří o dostavbě rychlostní silnice, co je nového v lodní dopravě, je stále tak důležitá?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.07.2011 17:22:53 - Jana Vaňhová
 Lodní doprava je pro Ústecký kraj samozřejmě důležitá a řeka Labe je jednou z významných dopravních tepen našeho kraje. V této oblasti je často zmiňována potřeba výstavby plavebního stupně, který by zajistil lepší podmínky pro lodní dopravu. Začátkem listopadu 2010 byl v tomto směru zveřejněn důležitý dokument, tzv. EIA (vyhodnocení vlivů na životní prostředí) vodního stupně Děčín, do konce února probíhalo vyjadřování k tomuto materiálu a následně byly tyto připomínky zpracovávány Ministerstvem životního prostředí. V současné době se EIA dopracovává dle připomínek MŽP a Saského ministerstva životního prostředí. Vyhodnocení vlivů na životní prostředí je jedním z významných podkladů pro samotnou realizace takovéto stavby.