Miloš Vystrčil

PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • ODS
  • Jihlava
  • předseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.07.2011 14:34:46 - gabca

Střední školy a státní maturita

Pane senátore, podle vašeho názoru připravují dobře střední školy studenty na vysokoškolské studium, pomůže v tom státní maturita?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.07.2011 7:12:21 - Miloš Vystrčil

Dobrý den pravděpodobně slečno Gábino, pěkně Vás zdravím a k Vašemu dotazu uvádím:
Se středními školami je to jako všude jinde některé jsou lepší a některé horší. Navíc si je třeba uvědomit, že zdaleka ne ve všech případech je hlavním úkolem střední školy připravit studenty pro vysokoškolské studium. V našem státe je potřeba i mnoho po střední škole kvalitně přímo pro uplatnění v praxi připravených studentů.
Princip státní maturity nebo přesněji řečeno princip prověřování úrovně znalostí vždy po ukončení nějaké ucelené části studia (první stupeň ZŠ, druhý stupeň ZŠ, střední škola) podporuji. Osobně se domnívám, že úplně stačí systematicky a dlouhodobě prověřovat úroveň znalostí z českého jazyka, matematiky a cizího jazyka.
Důvodem zdaleka není jen porovnání všech škol mezi sebou navzájem (to může být v některých případech z různých důvodů i zavádějící), ale i možnost dlouhodobého meziročního porovnání výkonnosti jedné školy.
Mějte se pěkně. Miloš Vystrčil, senátor