Dr. Ing. Jaromír Drábek

Stav legislativní nouze byl na místě
  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.10.2010 9:50:31 - 1dau

RE: Důchody

Dobrý den pane ministře,
chtěla bych se Vás zeptat, zdali se někdy pohybujete mezi starými lidmi, mezi postiženými, částečně invalidními a zdali znáte jejich jejich živoření? Navrhujete opět větší důchody pro bohatší a pro chudší menší důchody. To už je žalostné... Viděla jsem Vás v pořadu Máte slovo a měla jsem bohužel silný pocit, že vůbec neznáte, jak se tady žije, pracuje pod šikanou. Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.11.2010 9:26:05 - Dr. Ing. Jaromír Drábek

Dobrý den, tento Váš názor mne mrzí, ale nevím, zda je možné ho odpovědí zde vyvrátit. Znám poměry sociálně slabších lidí velmi dobře.  Také proto jsou jakékoli zásahy do sociálních dávek velmi citlivě hodnoceny a těm, kteří je skutečně potřebují kráceny nejsou. Důchody v příštím roce zvyšujeme díky valorizaci všem. Že byl nutný zásah ve skupině nově přiznávaných důchodů od října 2011, se děje v důsledku nálezu Ústavního soudu, mnou preferovaná varianta je tou nejcitlivější možnou.