MUDr. Martin Gregora

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.07.2011 13:11:31 - Dave

Šumava své kouzlo neztratí

Pane poslanče, z historického pohledu máte jistě na Šumavu správný náhled, ale uznejte sám, že ne každému jde jen o Šumavu, ať z jedné nebo z druhé strany jde v mnoha případech o vlastní prospěch. Kde je ten rozumný kompromis, který by respektovali všichni zúčastnění, ať podnikatelé, dřevaři, majitelé pozemků, které za současných podmínek nemohou být využity tak ekologové, kteří schraňují vpodstatě hospodářský les a považují jej za divočinu?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.07.2011 19:32:12 - MUDr. Martin Gregora
Naprosto s vámi souhlasím a přesně jste pojmenoval to, co mě také trápí. Ta neschopnost komunikace mezi dřevaři,  ekology, místními lidmi a odborníky. Přitom jediným rozumným řešením je kompromis. Na bavorské straně je spolupráce obcí a parku jiná,ale pravda je, že tam nedošlo k tak dramatickým změnám za posledních 100 let jako u nás. Mám pocit, že než nějaké rozumné řešení,  které bude kompromisem najdeme, vyřeší  to příroda za nás, ke škodě Šumavy. Ale na druhou stranu, stále platí,  že je příroda v mnoha ohledech rozumnější než my , takže bude Šumava jiná, než jsme ji znali, ale bude mít jiná kouzla. Snad. Nezbývá než být optimista.