Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2011 9:23:05 - mikýšek

Invalidní důchody

Pane místopředsedo, máte jasné a zdravé názory, v médiích jsou různé názory na to, jak je to s invalidními důchody. Jsou invalidé opravdu poškozováni současným přehodnocováním důchodů nebo to není až tak horké? díky

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2011 9:15:18 - Ing. Zdeněk Škromach
 Dobrý den, současná vláda provádí řadu reforem, jejichž smyslem prioritně není řešení sociálních problémů obyvatelstva, nýbrž dosažení úspor na straně výdajů hrazených z veřejných rozpočtů. Proto dochází i ke změnám v oblasti invalidních důchodů, kde je v mnoha případech poživatelům těchto důchodů stupeň invalidity snižován, popř. invalidní důchod odnímán zcela. Samozřejmě, že v konkrétních případech lidí, kterých se tyto nepříznivé změny dotýkají, převládá pocit tvrdosti a nespravedlnosti na jejich straně. Řada z nich přitom má, zejména ve vyšším věku, malou pravděpodobnost pracovního uplatnění a jejich sociální situace se zhoršuje, někdy i dramaticky. Vláda jim poněkud necitlivě předvádí, co znamená uplatňování zásady "každý za své". Bohužel, s ohledem na pokračování současné restriktivní politiky koaliční vlády ODS, TOP 09 a věcí veřejných nelze předpokládat v nejbližších letech zlepšení postavení invalidních občanů, kteří se budou muset navíc sami nebo s pomocí svých rodin vyrovnat s dalšími vládou připravovaným zvýšením DPH, popř. dalších daní a s nárůstem cen.
Hezký den Zdeněk Škromach