MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.08.2011 14:14:15 - ivo

Návrhy pana Ratha

Souhlasíte s návrhem pana Ratha na zřízení jediné zdravotní pojišťovny? Je to efektivnější?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2011 13:21:12 - MUDr. Jiří Koskuba

Mimochodem od té doby řada bouřlivě vznikajících pojišťoven stejně zanikla nebo se sloučila. Jsem jenom rád, že pan kolega dr. Rath po vstupu do ČSSD přímo na postu ministra zdravotnictví tento názor přijal a i dále prosazuje. 

Pro zdravotníky i pacienty je v běžném životě prakticky setřen jakýkoliv podstatný efekt existence řady pojišťoven. Pouze existuje zbytečně mnoho manažerských pozic, správních a dozorčích rad, zbytečně mnoho smluv, administrativy atd. Tak dochází k jistému plýtvání finančními prostředky vyčleněnými na léčebnou péči, které jsou povinně vybrány vlastně jako "zdravotní daň".

Ať chceme, nebo ne, "vše" stejně táhne VZP a přitom právě u ní jsou převážně soustředěni i ti nejméně "lukrativní" klienti.

Vždy jsem se domníval, že by měla existovat jedna "Všeobecná státní zdravotní pojišťovna" s podstatně větším vlivem jak MZ, tak Parlamentu ČR na její chod. Pochopitelně i zodpovědností. Ev. další soukromé pojišťovny by se měly zaměřit toliko na připojištění a nadstandardní služby. Tím však nemám na mysli "nadstandardy" prosazované t.č. panem ministrem Hegerem.

S úctou 

MUDr. Jiří Koskuba