ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.08.2011 10:41:24 - jiroh

2 měsíce považujeme za dobu dostatečnou

Je pravda, že dlouhodobě nezaměstnaní by měli pracovat na VPP, myslím ale že dva měsíce nejsou pro získání zaměstnání dostatečně dlouhá doba, za druhé, co s tzv. nezaměstnatelnými? díky jirka

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.08.2011 6:20:19 - Lenka Kohoutová

Vážený Jirko, 2 měsíce považujeme za dobu dostatečnou, pak nejdéle by měl člověk nastoupit například na rekvalifikaci nebo na veřejnou službu. Veřejná služba, bude koncipována jako práce pro veřejný prospěch, tedy nejenom ǔklidové práce, ale pomocné a asistenční práce například ve zdravotnictví, školství, v neziskovém sektoru aj. Povinnost odpracovat 20 hodin týdně půjde kumulovat a bude možné odpracovat například po domluvě 40 hodin týdně a týden si hledat práci.
Problematika osob, které je zapotřebí chránit a není možné je posílat na veřejnou službu bude jasně definován, zvláštní ochrana těchto osob bude jasně vymezena. Stejně jako podmínky například omluvy z veřejné služby.
Vyhýbání se veřejné službě bude znamenat, že takovému spoluobčanovi bude odňata sociální dávka a bude pobírat pouze existenční minimum.
Pokud však úřad práce nebude schopen veřejnou službu zajistit, bude na takového člověka nahlíženo jako na osobu, která pracuje. Příjemný den Lenka KOHOUTOVÁ
poslankyně za ODS