ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.08.2011 10:54:55 - tilmun

Odpověď - reakce na dotaz - Ať pracují

Dobrý den, rozhodně nesouhlasím s vaší odpovědí: 2 měsíce považujeme za dobu dostatečnou, pak nejdéle by měl člověk nastoupit například na rekvalifikaci nebo na veřejnou službu. Veřejná služba, bude koncipována jako práce pro veřejný prospěch, tedy nejenom ǔklidové práce, ale pomocné a asistenční práce například ve zdravotnictví, školství, v neziskovém sektoru aj. Povinnost odpracovat 20 hodin týdně ..
Za 2 měsíce se práce nenajde, sama ji hledám již 7 měsíců a zcela bezúspěšně, lidi kolem 50 let jsou díky věku diskriminováni, samozřejmě ne veřejně, jsou staří, všude se i inzeruje práce v mladém kolektivu, zkušenosti, praxe nikoho nezajímá. Takže řešení je nahnat tyto lidi jako otroky na pomocné práce, laciná pracovní síla s tím, že bez toho jim nebudou vypláceny dávky. Považuji to zneužití moci vůči těmto lidem, kteří tímto budou vystaveni ponížení a výsměchu, útrpným pohledů ze strany okolí a to zvláště na menších městech, kde se lidé více znají. Tito lidé budou veřejně dehonestováni bez ohledu co si myslí Drábek. Nzaměstnaný občan si má zasloužit dávky přestože se podílel placením daní i na politiku nezaměstnanosti atd. Proč není tento přístup zvolen ve vztahu k vězňům? Jeden stojí stát, poplatníky kolem 30 tisíc měsíčně což je podpora pro několik lidí. To vám nevadí? Ti, kteří spáchali trestné činy se budou válet, koukat na tv, posilovny, počítače apod.? Ano, tady se jde cstou nejmenšího odporu, že. Tady může bujet korupce, tunely apod. bez jakéhokoliv postihu, poslanci a další si můžou chodit do "práce" jak se jim zachce, peníze dostanou a tak bych mohla pokračovat. Ale na lidi bez práce je potřeba mít bič. Z čeho budou mít tito lidé vypočítán důchod, z čeho v něm budou žít? Proč práce na které je chcete nahnat nejsou řádně zaplaceny, aby někteří lidé mohli tuto práci vykonávat jako HPP? Ono je lacinější tam nahnat nezaměstnané, že. Ušetří se. Je mi už zle z hospodaření této vlády /i minulých/ protože to jsou ti samí lidé co se podíleli a podílejí na devastaci této země a lidí. Doufám, že od vás se odpovědi dočkám. Na mé dotazy na MPSV , Drábek jsem odpověď nedostala.Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.08.2011 12:39:04 - Lenka Kohoutová

Vážená paní,
mým klíčovým tématem, kterému se věnuji je sociální politika a tuto se snažím řešit, problematika zaměstnávání v oblasti vězeňství je otázka na pana ministra Pospíšila.
Co se týká pracovního uplatnění osob, které jsou vedeny na úřadu práce nebo pobírají sociální dávky, zde Vás mohu ubezpečit, že rozhodně nejde a nepůjde o jakési, jak uvádíte, otrocké práce. Půjde skutečně o pomocné práce v době, kdy člověk, který nepracuje a nemá stálé pracovní uplatnění pobírá sociální příspěvky nejrůznějšího rázu. Půjde o práce v režimu veřejného prospěchu, tedy práce nejenom v oblasti úklidových prací, ale také pomocné práce ve školství, zdravotnictví, neziskových organizacích. Jsme si vědomi toho, že půjde o pozvolný náběh a komu úřad práce nezajistí veřejnou službu, na takového člověka bude nahlíženo, jako kdyby pracoval. Stejně tak budeme chránit osoby, které potřebují zvláštní ochranu, tito budou z veřejné služby vyřazeni, půjde o osoby se zdravotním postižením, seniora osoby pečující o člena rodiny…apod.
Snažíme se nastavit parametry na úřadech práce tak, aby bylo možné spolupracovat s agenturami práce a úřad práce mohl tak pružněji pomáhat shánět práci pro nezaměstnané spoluobčany.
Stejně tak rušíme možnost agenturního zaměstnávání osob z jiných zemí, než-li je EU, opět by toto mohlo přinést více pracovních míst pro naše občany, stejně tak při veřejných pracech předpokládáme, že bude možné najít si i pracovní uplatnění.

Uvádíte, že za Vaše odevzdané daně by stát měl bez problémů hradit například to, že nepracujete, možná, kdybychom si uvědomili, kam přesně jdou finanční prostředky z Vašeho sociálního pojištění, viděla byste, že často převyšuje pak požadavek sociální dávky skutečný odvod Vámi zmiňovaných daní. Tím se Vás samozřejmě nechci dotknout, ale je zapotřebí tyto věci vysvětlovat a snažit se najít řešení, jak udržet celý sociální systém v chodu, pro skutečně potřebné.
Uznávám, že toho musíme ještě hodně změnit a napravit, potřebujeme mnoho aktivních lidí nejenom v politice.
Každý nový systém, který se zavádí chce čas, dejme šanci i tomuto, věřím, že bude ke prospěchu nezaměstnaných osob a že postupně najdeme další pracovní příležitosti pro nezaměstnané spoluobčany.
S přáním příjemného dne

Lenka Kohoutová