ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.08.2011 17:23:47 - tilmun

Ať pracují - k Vaší odpovědi

Co se týká pracovního uplatnění osob, které jsou vedeny na úřadu práce nebo pobírají sociální dávky, zde Vás mohu ubezpečit, že rozhodně nejde a nepůjde o jakési, jak uvádíte, otrocké práce. Půjde skutečně o pomocné práce v době, kdy člověk, který nepracuje a nemá stálé pracovní uplatnění pobírá sociální příspěvky nejrůznějšího rázu. Půjde o práce v režimu veřejného prospěchu, tedy práce nejenom v oblasti úklidových prací, ale také pomocné práce ve školství, zdravotnictví, neziskových organizacích. – Děkuji za odpověď, ale nějak zvlášť mne neuspokojila.
Nejprve k tomu, že vězni spadají pod p. Pospíšila - ona nefunguje mezi jednotlivými resorty spolupráce? Třeba při řešení této zvlášť citlivé záležitosti by to bylo víc než vhodné. A ti, kteří společnosti dluží, by mohli svůj dluh splatit, aspoň ti, kteří nejsou odsouzeni k těžkým zločinům....
Takže když nepůjde o jakési otrocké práce proč tedy je není možno vykonávat na HPP a tyto lidi za práci řádně zaplatit, aby z tohoto platu mohli žít aniž by museli žádat o sociální dávky jakéhokoliv charakteru? Významně by se tím snížil počet nezaměstnaných, kteří je mají od příštího roku vykonávat hromadně. Pokud to není možné pak se vkrádá otázka, kdo z tohoto bude mít prospěch a na čí úkor? Asi je lacinější dávat pár korun nezaměstnaným ve formě dávek než ty lidi zaplatit za odvedenou práci vč. odvodů státu. Jaká asi bude motivace těchto lidí, když jeden tuto práci bude dělat za 2 tisíce, druhý třeba za 7 tisíc podle výše dávek? Práce tohoto typu vykonávali mladí kluci, kteří se chtěli vyhnout vojenské službě nebo ti, kteří si měli odpykat trest touto formou. Pokud bych mluvila za sebe, tak pro mne by bylo naprosto nepřijatelné tuto práci vykonávat zvláště na menším městě, bylo by to pro mne ponižující cítit na sobě pohledy jiných a řeči typu ta dopadla apod. Lidé, kterým se pár let před důchodem odchod zvýšil o dalších hodně let a práci tedy shánějí nesmírně obtížně a nedá se předpokládat vzhledem k situaci, že to bude lepší, by takto mohli chodit dělat hodně dlouho a až konečně půjdou do důchodu, tak si budou moci jít hodit provaz protože zjistí, že nemají z čeho žít. Nebo se jim snad bude důchod počítat z jejich výdělkově nejlepších let? Já se obávám, že právě z těch, kdy je jejich zaměstnavatelnost díky postoji potenciálních zaměstnavatelů prakticky nulová, jsou v 50ti již staří… Jo na řádně zaplacenou práci ano, na pomocné práce jich je škoda nevyužít. Pokud se mýlím, budu jen ráda. Ale realita se jeví tak jak píšu. A vůbec si nemyslím, že se v této společnosti tímto opatřením něco významně změní. Stát bude pouze vykořisťovat nezaměstnané tímto způsobem, neudělá z těchto míst normální pracovní místa, (ať už je zřizovatelem dané organizace kdokoli), aby se tito lidé necítili poníženi. Od 1989 jsou v jejím čele prakticky ti samí lidé, pravda, občas v jiném kabátě podle výhodnosti a lidi se mají stále hůř na rozdíl od nich. Jedni se pomalu propadají na dno a ta malá část si bezostyšně určuje své platy, ale stále má málo, k tomu má další „bonusy“, podléhá lobbingu určitých zájmových skupin, ad. nešvary a to vše pouze v neprospěch lidí. Pokud se v tomto státě něco změní, tak ne díky těm, kteří stojí roky v čele země, a jejich „opatřením“….

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.