MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2011 10:43:34 - alex.dva

Promyšlené tahy

pane předsedo, jak se díváte na avizovaný odchod topky z vlády, není to jen útěk od rozdělané práce (případně od špatně dělané práce), přivítal byste předčasné volby?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.08.2011 14:46:16 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

Pěkný den. U pana Kalouska nepředpokládám, že by neměl věci promyšlené o několik tahů dopředu. Záminka s panem Bátorou mi přijde neadekvátní a skutečně zástupná. Jen si dovoluji připomenout výroky pana předsedy i slovník pana 1. místopředsedy TOP09, které se týkají jak pan Bátory, tak kolegů z koalice, včetně ministra, ale i dalších lidí:

 o Bátorovi:  "Zrovna s těmi názory na školství, to nejde. To je jako kdybych ustanovil známého pedofila ředitelem dívčí školy." "Ať třeba na ministerstvu školství řídí sklad tužek, ale zrovna personální oddělení, to je moc.“

…se na své místo hodí jako "pazdeří k jisté části těla…"

O klíčovém jednání K9: "Bohudík, už je to tak dávno, co jsem byl naposled v Praze, že už si nepamatuju na ty paka.“
Já mám také několik dubiózních známých, aniž bych se na jejich kšeftech podílel. Mě celý život vždycky zajímala zoologická zahrada našeho Pána, tak jsem se přátelil s nejrůznějšími typy, i zloději, i kurvami, se vším možným.
Mám kladnější vztah k domům veřejným než k Věcem veřejným
Bárta by měl uznat, že šlápl do hovna.

Ten pitomec to napsal, ostatní si to myslí.(ministr Bárta)

Kalousek i Schwarzenberg si v peprnějších vyjádřeních libují oba. Prvně jmenovaný se těsně před loňskými volbami objevil na videu, na němž členy České pirátské strany nazývá kokoty (na jeho podporu vznikl Klub kokotů, který se i schází, má trička). Ministr zahraničí zase zaujal v roce 2007 větou na adresu protitemelínských rakouských aktivistů. „Já ty magory trošku znám, demonstrace budou nekonečně pokračovat, ale ne už na silnici."
Obávám se, že stejně tak, jako se úředník nemá vyjadřovat takto k ministrovi, tak se ministr nemá takto vyjadřovat k úředníkovi a ke koaličním partnerům a kolegům z vlády. U jednoho je to roztomilý bonmot, u druhého sprosťárna? Nemyslím si, že by si pan předseda sám z toho dělal, ale spíše to beru jako záminku k něčemu vážnějšímu. Jestli k odchodu z vlády, nebo k nějakému dalšímu taktickému manévru pana Kalouska, to nevím. Vzpomeňme na Grossovu aféru a činnost pana Kalouska. Každopádně jsem zvědav.
S pozdravem Pavel Bělobrádek, předseda KDU-ČSL