RSDr. Vlastimil Balín

jednatel politického hnutí OMMO
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2011 17:31:35 - Ten, který volí pravidelně (Dr. Jan Hájek)

Na čí straně?

Pane doktore, čtu Vaše příspěvky velmi často a nedá mi to se nezeptat levicově orientovaného politika, na čí straně stojí v souboji Hájek, Klaus, Bátora kontra TOP 09? S díky

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.08.2011 8:11:56 - RSDr. Vlastimil Balín

Pane tazateli, přiznám se, že jste mě poněkud zmátl. Nevím zda jste se neupsal a otázka neměla být v dikci - na čí straně stojíte a nikoliv - na čí straně stojí. Domnívám se tak, že jste specifikoval dva póly mediálího souboje, na jedné straně Hájek (váš jmenovec), Klaus, Bátora a na straně druhé TOP 09.

K první variantě dotazu: stál bych spíše na straně TOP 09, protože státníní úředníci si prostě ve standardně fungující demokratické společnosti nemohou dělat, co chtějí, jak činí Hájek a Bátora. Leč, pohnutky TOP 09 nebudou toliko ochranářské vůči svému lídrovi ministrovi zahraničních věcí panu K. Schwanzenbergovi, ale kalkulují zřejmě s vylepšením své pozice vůči dalším subjektům ve vládní koalici a navíc se mám důvod domnívat, že zde působí velice černá a nepoctivá magie pana Věčného a Spravedlivého a Čestného (jak jinak, že?) nyní ministra financí M. Klaouska.

K variantě druhé: obě strany naprosto určitě nestojí na straně práv a zájmů lidí práce v ČR. Klaus si již chystá nějaké poltické pokračování v politice po naplnění své mise ve funkci prezidenta ČR v roce 2013 a ti další dva mu slouží jako rozrážeči a TOP 09, rep. někteří politici v ní, najmě zmíněný polobůhKalousek.

Mám návrh - pojďme oba dělat něcoužitečnějšího než se trápit těmito existencemi a spočítejme jim to při volbách.

P.S.: malý dodatek či douška - zajímavé je loajální mlčení ze strany KSČM a jejích představitelů, zejména předsedy V. Filipa, který asi ze staré známosti s Hradem "nesmí a nemůže".....