Jana Vaňhová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.08.2011 7:27:15 - alex.dva

Situaci na Šluknovsku kraj monitoruje od samého počátku

Paní hejtmanko, pomáhá kraj nějak dotčeným městům s řešením problémů s nově příchozími Romy?Může vůbec nějak pomoci?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2011 6:02:29 - Jana Vaňhová
Situaci na Šluknovsku kraj monitoruje od samého počátku. Kraj v této situaci nemá mnoho pravomocí. Za bezpečnost a dohled na kriminalitou odpovídá Policie ČR, byty spekulantům a podnikatelům prodaly samotné radnice. Kraj ovšem může vyvinout zákonodárnou iniciativu a připravit návrhy zákonů, které by stávající situaci pomohly systémově řešit. Takové návrhy už máme připravené. Jejich přijetí by pomohlo stabilizovat situaci v sociálně vyloučených lokalitách a tím zabránit nárůstů extrémistických projevů. Jedná se o úpravu loterijního zákona, kdy by obce měly možnost ovlivňovat počet a umístění herních automatů na svém území, zákon o sociálním bydlení a hlavně úpravu trestního zákoníku, kdy by se opakované drobné přestupky (krádeže, narušování občanského soužití) staly trestným činem a mohly by být účiněji potrestány.

Návrhy bude 7. září schvalovat Zastupitelstvo Ústeckého kraje. Věřím, že projdou nejen tam, ale následně i v poslanecké sněmovně, kam budou hned odeslány.