ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.08.2011 11:57:20 - irenka

Nový systém posuzování všech příspěvků

Paní poslankyně, jak to bude tedy s poskytováním příspěvků na péči v budoucnu? Otec mé kamarádky dostává měsíčně 4 tis, Kč měsíčně, když má domácí péči, když nastoupil do pečovatelského zařízení, příspěvěk se zdvojnásobil, nepřijde mi to logické. je nějaká kontrola těchto zařízení, že obdržený příspěvek nezneužívají?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.09.2011 6:02:14 - Lenka Kohoutová
Dobrý den,  sociální reforma přináší nový systém posuzování na všechny příspěvky pro osoby se zdravotním postižením. Jde o mezinárodní klasifikaci, která bude osoby s handicapem posuzovat podle funkčních kritérií, tzn. jak dokáže žít v daném prostředí, doma, v ústavní péči…apod. Do budoucna nebude možné bez daného šetření, které bude probíhat v přirozeném prostředí u klienta/žadatele o příspěvek, příspěvek uznat. 

Nedokážu posoudit, zda případ který popisujete je spravedlivý, či ne, nicméně nový systém posuzování by měl nepravosti v podobných případech odhalit a do systému nepustit.

Stačí tato odpověď? Pokud ne, neváhejte se ptát dál. Příjemný den, Lenka Kohoutová