Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc.

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.09.2011 12:28:21 - zrovnasemseposral

COSMOPOR

Pane ministře, VZP přestala hradit Cosmopor. Vím že neni levný, ale denně ho používáme při přelepování proleženin. Jistě mi rozumíte jako bývalý ředitel nemocnice. Nemůžete v tom něco udělat? Myslim si, že v době kdy si náměstci rozdělujou statisícový odměny, že je nějakej Cosmpor maličkost. Děkuji J. S.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.09.2011 17:05:04 - Doc. MUDr. Leoš Heger, CSc.
Dobrý den, K obecnému dotazu tazatele se nelze z tohoto místa zcela jasně vyjádřit, nicméně obecně lze napsat, že úhrada hypoalergenních náplastí je upravena přílohou č. 3 zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, ve znění pozdějších předpisů. Zmíněná příloha stanovuje preskripční omezení a finanční limity pro úhradu hypoalergenních náplastí následujícím způsobem. Náplasti hypoalergické jsou hrazeny dětem do 18ti let věku, dále diabetikům a pacientům se stomií. Maximální úhrada tohoto zdravotnického prostředku je stanovena na 30 Kč za kus. Z výše uvedeného vyplývá, že pacient ve věku nad 18 let bez diagnózy stomie či diabetus mellitus nemá ze zákona nárok na úhradu tohoto zdravotnického prostředku.
Seznam hrazených zdravotnických prostředků je uveden v Číselníku ZP. Tento Číselník je ke stažení na stránkách Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR, konkrétně zde: 
http://www.vzp.cz/uploads/document/1311065616-PZT_810_P_sort.pdf. Tento stav v oblasti úhrady hypoalergenních náplastí platí již od roku 1997, není tedy zcela jasné, proč tazatel píše, že VZP přestala výše uvedený zdravotnický prostředek hradit.