Ing. Adolf Beznoska

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2014 12:43:14 - Kristýna Kronďáková

občasnká společnost

Podporujete ideu občanské společnosti? Myslíte, že to jde vynutit nějakou normou a co uděláte pro větší zapojeni lidi do veřejného života? Co třeba začít referendem v určitých věcech jako napřed školné.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.01.2015 9:50:43 - Ing. Adolf Beznoska
Vážená paní Kronďáková,občanskou společnost, jakožto organizace sdružující občany na dobrovolné bázi, samozřejmě podporuji. Byl jsem členem řady sdružení a ještě více jich (nejen finančně) podporuji. Důležitý považuji ten prvek dobrovolnosti, tedy něco, co právě žádnou normou vynutit nejde a rozhodně bych se o to nechtěl ani pokoušet. Myslím si, že v dnešní době jsou například občanská sdružení jako formy právnické osoby dostatečně vstřícná. Vidím kolem sebe, že lidé, kteří se chtějí angažovat, tak se angažují. Vedle toho těžko donutíte člověka, který nemá o dění kolem sebe zájem.Otázka referenda je složitější a přiznám se, že nejsem jeho velkým zastáncem, ba naopak. Třeba konkrétně příklad školného, který jste sama navrhla, je krásný příklad toho, proč by to podle mě nefungovalo. Tématu by se chopili populisté a výsledek by byl zavádějící. Vzpomeňte, jak dopadly krajské volby v roce 2008, kdy místo krajských témat rozhodlo tzv. “referendům o zdravotních poplatcích” a jaká bramboračka z toho následně vznikla.
Přeji úspěšný vstup do nového roku!S pozdravem Adolf Beznoska