Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.12.2014 15:15:41 - foxi

muži

Jak se díváte na muže na mateřské? A čemu přičítáte, že je tak málo učitelů v MŠ, ale na VŠ se jimi to jen hemží? neměl by zde zasáhnout stát a snažit se muže více přimět se zajímat o děti a povolání s nimi spojená? Podle mě by to bylo ku prospěchu všech. Jinak vám přeji co nejpříjemnější prožití Vánoc a mnoho zdraví, štěstí a úspěchů v novém roce.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.12.2014 15:44:33 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážená foxi,
rodičovská dovolená je koncipována v současné době tak, že dovoluje její čerpání kterýmkoli z rodičů nebo dokonce jejich střídání. To považuji za dobrou možnost a zůstává jen na rozhodnutí rodiny, zda a jakým způsobem této možnosti využijí. Péči o děti považuji za důležitou součást života, která je bohužel málo společností oceňovaná. 
Trvale tvrdím, že prestiž učitele se nezakládá jen na jeho finančním ohodnocení, ale v přístupu společnosti k učitelské profesi, který se bohužel za posledních 20 let změnil k horšímu a učitelé jsou v rodinách často zpochybňováni jako autorita pro děti. Pokud se nám toto podaří zlepšit, jistě bude ve školství pracovat i více mužů. Nepovažuji za možné - a ani za správné - aby stát zasahoval například prostřednictvím kvót, jak se již snaží EU. 
Ať je pro Vás rok 2015 rokem splněných přání!
Srdečně zdraví
Anna Putnová