MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • KDU-ČSL
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.12.2014 17:47:44 - Venda-jogista

rubl, dolar, názor člena vlády

Díky za odpovědi na minulé otázky po zásahu cenzorky.

Předsedo parlamentní strany, vrátím se k síle dolaru. Naše měna je na něj navázána, i na Euro. Boj proti rublu se zřejmě Západu nedaří. Mám v Rusku přátele a vzkazují, že vydrží. Vydrželi totiž mnohem více.

Jak se, jako místopředseda vlády díváš na otázku - komu tady vlastně krachuje ekonomika? Tomu kdo má rozpočet v přebytku nebo tomu, kdo má reálnou sekyru 60 bilionů dolarů? Ten přebytek má Rusko, ti druzí jsou v USA? Navíc - Rusko a další země se osvobozují od diktatury FEDu.

Jaký vidíš vývoj pro příští rok? Máme měnu podloženou dluhopisy USA - je to skutečná hodnota a záruka a nebo to může být i cár papíru? / dosti drahého /

Cítíš, předsedo parlamentní strany, osobní zodpovědnost za to, kam vláda vede náš stát?

Díky za odpovědi a pevné zdraví pro příští léta.
Václav Žáček, člen KDU-ČSL

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.01.2015 23:09:26 - MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA
 Člene parlamentní strany, západ nebojuje proti rublu, ale snaží se sankcemi donutit Rusko dodržovat mezinárodní smlouvy. prudký pád rublu zásadně ovlivnil mohutný pokles surovin, na nichž je Rusko závislé. Určitě vydrží. Rusko má přebytky díky ropě atřd. nyní je vidět, jak je to křehké. Káždý stát, ať svoji strategii uváží sám, FED nevidím jako didktaturu. Hodnotu měny odráží mnoho faktorů, takhle bych to nezužoval. Myslím, že můžeme být v klidu. Vývoj vůbec netuším a ani to není můj boj. To je věc centrální banky, nikoli vlády, na té je ČNB nezávislá.
Za to, kam vláda vede náš stát, určitě jako její člen spoluzodpovědnost nesu. především za svoje portfolio.