Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

28.12.2014 6:48:14 - 1984

Češi - národ zlodějů

V Hydeparku 22.12. jste se o Češích vyjádřil, že mají sklon krást, proto před nimi musíte dávat do kostelů mříže. Máte nějaké důkazy, že vaše kostely vykradli Češi? Přijde vám slušné nazývat národ, který vás platí ze svých daní, zlodějským? Domníváte se, že vám zloději splácejí miliardy restitucí, které jste si ve sněmovně schválili s pomocí odsouzených poslanců? Domníváte se, že posláním ministra kultury je urážet svůj národ a nazývat jej zlodějským? Děkuji za odpovědi.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

28.12.2014 10:02:47 - Mgr. Daniel Herman
Vážený pisateli, sám dobře víte, že má slova překrucujete. Jako odpověď Vám položím otázku. Nechal byste např. odemčené dveře svého auta, bytu nebo garáže? Např. v sousedním Rakousku nebo Bavorsku to stále možné je.
Úcta k majetku druhého v naší zemi bohužel příliš vysoká není. To je statisticky měřitelné. Jsou země, které jsou na tom nesporně lépe, samozřejmě jsou i takové, kde je situace mnohem horší. Velké problémy s výběrem daní a vysokou mírou korupce s tím souvisí.
Otázka restitucí je otázkou spravedlnosti a nápravou historické křivdy, kterou komunistický režim spáchal na velké části naší společnosti. Restituce jsou navíc tím nejlacinějším prostředkem, jak alespoň částečně tuto křivdu napravit. To je také zcela jednoznačně prokazatelné, jinak by stát na něco takového nepřistoupil.
Posláním ministra je mj. mluvit pravdu a snažit se společnost kultivovat. O to se snažím.
Přeji Vám do nového roku vše dobré a trochu více dobré nálady:-)