Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2015 13:40:14 - gabr-daniel

Islám

Pane poslanče, myslíte si, že nám Okamura svými výroky o islámu škodí? Já totiž ano. A co si myslíte o islámu obecně? Je se čeho v našem případě bát?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2015 13:03:38 - Jaroslav Foldyna

Vážený pane Gabre,

nechci výroky Tomia Okamury k islámu komentovat. Myslím si, že i to je vypovídající odpověď.

K islámu obecně. Začal bych tím, co v dnešní rozjitřené době celá řada lidí nechce slyšet. Není možné, ba naopak je škodlivé, dát rovnítko mezi islám a terorismus tak, jak se to populisticky dnes někteří snaží dělat. To, čeho jsme svědky je terorismus páchaný islámským fundamentalismem, který je radikální a snaží se být hegemonem. Není od věci připomenout, že nejvíce obětí islámského fundamentalismu jsou především islamisté, které oni nepovažují za dost radikální a dnes a denně je vraždí v islámských zemích po stovkách až tisících. Evropa v současné době doplácí na svůj bezbřehý multikulturalismus, který dovolil radikálním islamistům uplatňovat své nároky zejména proto, že my, Evropané, jsme od samého začátku neřekli základní pravidlo: „Chcete-li žít s námi v Evropě, musíte respektovat a dodržovat naše hodnoty a naše pravidla. Jinak se vraťte tam, odkud jste přišli.“

Nicméně se domnívám, že vměšování do života islámských států takovým způsobem, jako byla invaze USA v roce 2003 do Iráku, svržení tamního režimu, rozvrácení země, armády, systému a dalšího, co poté následovalo, rozvrácení Libye, podpora rozvratu v Sýrii, 13tiletá okupace Afghánistánu, tisíce mrtvých civilistů...není toto ta příčina, která žene vodu na mlýn extrémního islámu? Extrémní islám ohrožuje svět a nejvíce obětí má tam, kde chce získat hegemon, a to jsou především ty islámské země, které jsem jmenoval. Jejich teroristické činy na našem kontinentu jsou důsledkem propagandy a snahy extrémních vykladačů islámu stát se hegemonem islámu jako takového. Dnes a denně umírají stovky a tisíce Iráčanů, Syřanů, Libyjců. Mezi nimi jsou stovky a tisíce dětí a svět jako by to neviděl. Tak trochu pokrytecké mi připadá, když v čele průvodu v Paříži jdou lidé, kteří měli různý podíl na agresi a zabíjení, byť si dávají do titulku tzv. boj proti terorismu a prosazování demokracie. Chceme-li zabránit příchodu tisíců uprchlíku ze zdevastovaných zemí, měli bychom především přestat vojensky operovat v těchto zemích a podporovat různé podivné revoluce, jejichž výsledkem je jen bída, chaos a exodus místního obyvatelstva k nám.

Je s podivem, že o stabilizaci v regionu a pomoc uprchlíkům se staráme především my, Evropané a nikoli ti nejbohatší z bohatých, ropní giganti jako je Saúdská Arábie, Katar a SAE a ti nevytváří intenzivní hospodářskou pomoc svým souvěrcům v okolních státech.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna