Mgr. Dana Váhalová

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2015 14:37:26 - MarieD.

Názor

Dobrý den paní poslankyně. Obracím se na Vás a ještě na dalších 5-8 poslankyň. Na Vás, které můžete mnoho ovlivnita také ovlivňujete. Jsem také žena a my, ženy, máme jiný náhled na svět oproti mužům. Cítíme mnohem větší odpovědnost za to, v jakém světě žijeme a jaký bude i pro naše děti a další generace dětí. Současná situace mě velmi znepokojuje- ohledně Ruska a sankcí, ohledně Islámu, kvůli zemědělství v ČR. Moje názory a osobně jsem pro:1) Zlepšení situace v čs. zemědělství, obnovit co nejvíce pěstování a chovy. 2)Pro spolupráci tržní s Ruskem(omezení sankcí), spolupráci s EU i USA- kde bude ČR rovnocenný partner. 3)Proti příchodu dalších Muslimů do země z důvodu muslimského trestání dětí a žen atd. 4)Dnes se rozhoduje o zavedení Centrální evidence bankovních účtů. Ano: této evidenci v PAPÍROVÉ PODOBĚ, ne té - V ELEKTR. PODOBĚ. V elektr. podobě by se mohly měnit stále údaje. Chci požádat i o zavedení Referenda k těmto důležitým otázkám co nejdříve.Prosím o další šíření.DoležalováM.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.01.2015 13:04:34 - Mgr. Dana Váhalová
Přeji hezký den,souhlasím s Vámi, že ženy mají poněkud jiný náhled na svět a hledají

smírnější řešení problémů, které nás obklopují.

K vašim dotazům a názorům :
1) Vzhledem k tomu, že naše současná vláda považuje potravinovou soběstačnost a kvalitu potravin za důležitý cíl české zemědělské politiky věřím, že se situace začne zlepšovat. Také je potřebné jednat o dotačních titulech v rámci EU.

2) Evropská unie je připravena na zmírnění protiruských sankcí a je pro částečnou  normalizaci vztahů s Ruskem, pokud Moskva změní svůj postoj k situaci na Ukrajině. 

3) Islamizace naší republice rozhodně nehrozí. Česká vláda je k přijímání uprchlíků velmi zdrženlivá. Přijetí 15 rodin syrských  uprchlíků lze považovat za symbolické gesto solidarity. Nemělo by být cílem přesidlovat lidi do jiných kulturních podmínek, ale pomáhat jim v místech, kde žijí a kde jsou doma.

4) Centrální evidence účtů tedy evidence účtů fyzických a právnických osob vedených u bank a záložen bude ve spolupráci s Českou národní bankou připravena ke spuštění
od ledna 2016.

5)ČSSD vždy prosazovala zákon o obecném referendu. Již 17x neprošel přihlasování v PS. V současnosti prochází legislativním procesem návrh ústavního zákona o referendu předložený Jiřím Dienstbierem.