Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2015 16:43:14 - blueman2014

tak tedy kolik?

položil jsem Vám dotaz kolik tisíc lidí nesrbského etnika pozabíjely polovojenské jednotky srbů podporované Miloševičem po roce 1990 v bývalé Jugoslávii,Vy jako srb máte určitě přístup k relevantním údajům,nebo se bojíte napsat číslo těch zabitých?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2015 13:18:30 - Jaroslav Foldyna

Vážený pane Bluemane,

poprvé jsem Vám odpovídal na poměrně stupidní otázku, ve které jste zmiňoval zabité Albánce ve Srebrenici a vidím, že ani poté jste nevzal do ruky žádnou knihu a nepřečetl jste si na internetu žádné dostupné informace. Srebrenice je část Bosny, ve které žijí tři entity – Srbové, Chorvaté a lidé vyznávající muslimskou víru, kterým se říká Bosňáci. Tedy nevím, co pomateně píšete o Albáncích. Albánci žijí na Kosovu a v jižní části Srbska, která se jmenuje Raška. Máte-li na mysli chlapce z UČK, což byla do roku 1998 mezinárodně uznávaná teroristická skupina, tak ti hoši vyzbrojeni ze zahraničí páchali teroristické akce na území státu Jugoslávie, což v dané době bylo soustátí Srbska a Černé hory. Tolik pro Vás na vysvětlení.

Secesi Jugoslávie a krveprolití mají na svědomí ti, kteří politicky, zejména ze zahraničí, ale i ekonomicky a vojensky podporovali různé secesní skupiny, čímž se jim podařilo rozpoutat občanskou válku. Ano, v občanské válce bojovali paravojenské jednotky na všech stranách, tedy i paravojenské jednotky různých srbských dobrovolníků. Ano, i mezi těmito paravojenskými jednotkami se našli k odsouzeníhodní lidé, kteří páchali zločiny. Tyto zločiny jsou v současné době vyšetřovány, mnozí lidé byli již odsouzeni, ale nic se nemění na skutečnosti, že zásadní zločin a krveprolití mají na svědomí ti, kteří rozpad Jugoslávie politicky, ale i ekonomicky podporovali zejména ze zahraničí.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna