PhDr. Milan Pešák

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.01.2015 11:07:53 - zitová

matematika

Podle průzkumů by většina studentů maturitu z matiky neudělala, a přesto ji chce Chládek zavést. co vy na to? Nemyslíte si, že to budete mít fatální dopady? Proč se nejdřív neněmí osnovy, způsob učení apod., ale nároky na studenty se zpřísňují, a co je horší stále mění, a to i v průběhu jejich studia!!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.01.2015 16:26:00 - PhDr. Milan Pešák

Souhlasím s Vámi, že je špatné, když se požadavky na studenty mění v průběhu jejich studia. A větší problém, než v zařazení či nezařazení matematiky do státních maturit vidím ve státních maturitách jako takových. Opakovaně tvrdím, že celá státní maturita je špatně, protože je nesmysl, aby stejné požadavky byly kladeny na studenty gymnázií i učňovských oborů s maturitou. A opakovaně též připomínám, že po mém zvolení jsem s nadšením podpořil senátní návrh mého tehdejšího kolegy (byť z jiné strany) a nynějšího ministra Chládka, aby státní maturita byla zrušena.

Velké procento neúspěšných maturit je dle mého názoru kromě výše zmíněného způsobeno také tím, že po celou školní docházku si na základních i středních školách učí každý něco jiného podle vlastního vzdělávacího plánu a přísná sjednocená kritéria jsou jen u maturit.